Dvaja muži napadli pracovníkov RZP

22.01.2013 Bratislava

Bratislava - Včera večer, krátko pred 21:45 hod prijala Polícia v Bratislave oznámenie od pracovníka RZP o slovnom a fyzickom napadnutí dvoma neznámymi mužmi. K útoku mal prísť na mieste, kde záchranári poskytovali pomoc osobe, ktorá sa dusila. Na Hrobákovú ulicu v Bratislave boli okamžite vyslané hliadky polície. Tie sa ihneď po príchode na miesto presunuli na Hanákovú ulicu do lesíka za mestskú políciu, kde sa mal v tom čase nachádzať jeden z napadnutých zranených záchranárov, ktorý prenasledoval jedného z útočníkov. V lesíku sa policajti skontaktovali priamo s napadnutým záchranárom, pričom ihneď na pohľad bolo evidentné, že záchranár utrpel rôzne tržné poranenia v oblasti tváre. Po rýchlom vyťažení zraneného záchranára policajti v lesíku útočníka ihneď spozorovali. Niekoľkokrát ho vyzvali, aby zostal na mieste stáť a ďalej neutekal. Ten však na výzvy polície nereagoval, v úteku pokračoval ďalej a tak policajti vystrelili varovné výstrely do vzduchu. Ihneď nato policajti útočníka aktívny odpor, kopal okolo seba a žiadne výzvy nechcel rešpektovať. Policajti ho spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov a eskortovali na príslušné oddelenie PZ. Druhý z útočníkov sa priznal ku skutku potom, čo ho policajti na základe operatívno- pátracej činnosti stotožnili a vypátrali.
Obaja muži, v súčasnosti v procesnom postavení podozrivých osôb, ktorých obvinenie zrejme neminie, sa nachádzajú na príslušnom policajnom oddelení, kde sa s nimi vykonávajú potrebné úkony. Z doposiaľ vykonaného vyšetrovania vyplýva, že útočníci pristúpili k vozidlu RZP na Hrobákovej ulici v Bratislave, kde začali slovne napádať záchranárov. Jeden z útočníkov sa pokúšal viac krát vojsť do vozidla, pričom jeden z útočníkov záchranára fyzicky napadol. Napadnutému záchranárovi sa podarilo od sanitky odstúpiť, na pomoc mu prišiel jeho kolega záchranár, ktorého útočníci napadli taktiež.
37-ročný záchranár utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia sedem dní, zranenia u 30-ročného záchranára si podľa lekárskej správy vyžiadajú liečenia s predpokladanou dobou 3 týždne. V súvislosti s týmto prípadom vyšetrovateľ PZ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom výtržníctva formou spolupáchateľstva. Za uvedené konanie v zmysle. Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.
 

Vyberte región